Растението ВАЛЕРИАНА лекува всичко

Растението ВАЛЕРИАНА лекува всичко
5 (100%) 11 votes

Валериана помага за много болести, включително и рак!

Съществува растение, което помага при всякакви болести.

Това е валериана. Някои лечители препоръчват то да се взима всекидневно, без прекъсване, може и като хранителна добавка. Защото растението може да предпази организма дори от рак.

В наши дни валериана се използва в много препарати. Те възстановяват функциите на нервната система и енергийните запаси на организма.

Използват се като успокоително, при безсъние, сърдечна невроза, епилепсия, мигрени, астма, спазми на стомаха и червата.

Валериана лекува всичко

Валериана лекува всичко

В корените на валериана се съдържат етерични масла и алкалоиди. Когато човек е нервен, в организма му интензивно се изразходва витамин С, а валериана възстановява тези загуби. Билката нормализира кръвообращението и усилва перисталтиката. В по-големи дози тя увеличава и съсирването на кръвта.

В народната медицина валериана се прилага под формата на отвари, прахове, настойки и екстракти. Билката има укрепващо действие и е много полезна след прекарани заболявания, както и за стимулиране на апетита и при менопауза за жените.

Валериана може да предпази човек от появата на всякакви болести, включително и рак. Причината е именно в укрепващото действие на растението, което засилва изключително много имунната система, която е ключът към здравия организъм. Добре е да се пие всеки ден валериана, независимо под каква форма.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *