Спестете пачки от зъболекар: Само 5 мин. на ден размекват плаката и махат зъбен камък! (ето рецептата)

Спестете пачки от зъболекар: Само 5 мин. на ден размекват плаката и махат зъбен камък! (ето рецептата)
4.57 (91.43%) 7 votes

С тази изпитана и стара рецепта ще размекнете и премахнете плаката, плюс гадния зъбен камък!

Малко са хората, които не изпитват див ужас само при мисълта за посещение в стоматологичния кабинет. Дори думите зъбен камък, зъболекар, пародонтоза ни карат да настръхваме, но няма как.

зъбен камък

Тази отвара е чудо против плака и зъбен камък. Опитайте и вие!

Редовно посещаваме стоматолога си и хвърляме луди пари за нещо, което и сами можем да направим. Като да почистим зъбен камък или да премахнем вредната плака, натрупана по зъбите ни. Така ги предпазваме и си гарантираме не само куп спестени пари, но и нерви.

С тази рецепта, която ще ви покажем, се предпазвате от развитието на пародонтоза, тъй като тя успешно чисти зъбен камък. Служи и за дезинфекция на устната кухина, а съставките й са изцяло природосъобразни. И много евтини.

Вземете си един литър вода, четири лъжици (за супа) от липов цвят, както и четири такива лъжици люспи от слънчогледови семки. Важно е да са само люспите и да няма ядки в тях.

Загрейте водата на котлона и когато вече е топла, пуснете вътре в нея липовия цвят. Прибавяте и люспите от слънчогледа, които предварително вече сте смачкали.

Оставете сместа да заври, а щом заври, я отделете от печката и я оставете да изстине. Прецедете я и сте напълно готови за употреба на тази смес или отвара – както искате я наречете.

Процедурата по премахване на зъбен камък и плака става по следния начин. Първо измивате хубаво зъбите си с подходяща четка и паста за зъби. А веднага след това ги изплаквате обилно с хладката отвара.

Плакнете, колкото ви е възможно по-дълго. Най-добре е да достигнете до пет минутки. Това се прави всяка сутрин и всяка вечер. Ще останете повече от изненадани, когато след седмица сами ще откриете, че от плаката няма и следа. А гадният зъбен камък е почти отстранен.

Ако пък случайно не разполагате със слънчоглед (което на практика е изключено като вариант), може да го замените с дъбова кора. Тя се продава във всички аптеки и струва евтино.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *