Признаци за бременност

Оценете статията

   Симптомите на бременност се проявяват  различно при жените. Те са специфични дори за    всяка бременност, на една и съща жена.
Първите признаци на бременност обикновено се  усещат седмица след закъснението на менструа-  цията. Някои жени обаче не се оплакват от    неразположения през бременността. Има  случаи, при които симптомите на бременност  показват промяна в здравословното състояние…

   1. Липса на менструация

Най-сигурният признак за наличието на бременност е липсата на менструация. Не винаги обаче е така. Това може да се дължи и на здравословен проблем. Както има и случаи, в които има бременност, въпреки наличието на месечно кръвотечение. Затова в първите дни на закъснението може да се направи тест. При акушеро-гинекологичен преглед бременността може да се установи не по- рано от три седмици след последния цикъл.
2. Наедряване и чувствителност на бюста
Още две седмици след зачеването е възможно гърдите да се почувстват наедрели и да станат силно чувствителни на допир. Те променят формата си и е възможно ареолата да промени цвета си към по-розова или по-тъмна. Усещат се болка и напрежение, които обхващат цялостно гърдите.

Тези симптоми се проявяват обаче и при прием на противозачатъчни таблетки, хормонален дисбаланс, както и в дните преди менструация.

3. Бърза уморяемост
Бременните жени започват да се изморяват по-лесно. Сънят започва да не им достига и трябва да спят 1-2 часа повече от обикновеното за тях. Загубата на енергия е възможно да се появи още седмица след оплождането на яйцеклетката.

Бързата и лесна уморяемост е типична при състояния на стрес, преумора, депресия, простудни и вирусни заболявания, както и на други по-сериозни още неустановени заболявания. Ако нямате съмнения за бременност, е добре да направите консултация с лекар за здравословното си състояние.
4. Гадене, повръщане
Това е често срещания симптом при бременните. На бъдещата майка може да започне да й се гади от началото на първия до края на третия месец на бременността. Има жени, при които това не се случва, но е факт, че повечето не се разминават с този физически дискомфорт.

При състояния на стрес и заболявания на стомашно-чревния тракт също може да имате оплаквания от гадене и повръщане.

 

Следва..

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Признаци за бременност

  1. здравейте тестовете за бременост до колкото знам улавят тези ЦВЕТНИ БРЕМЕНОСТИ и са сигурни до 99.9% налиии ????
    не зная на какво се дължи на стрес или нещо друго но напоследък олавям трепети ( тип тик ) по цялото си тяло абсолютно навскяде в областа на корема,очи,крака,пресци.бицепси и т.н. КАКВО СТАВА ???
    П.П. моля за компетентно мнение

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *