Шум в ушите-причини и ЛЕЧЕНИЕ!

Шум в ушите-причини и ЛЕЧЕНИЕ!
3 (60%) 1 vote

Как да се избавим от шум в ушите

Много хора се оплакват от шум в ушите. Състоянието се нарича тинитус. Какви са причините и как се лекува. Тинитусът не се води заболяване. Много често шумът в ушите е в следствие на прием на лекарства или някои заболявания. Ако шумът в ушите е страничен ефект от заболяване, е важно да се лекува причината, а с нея ще изчезне и шумът в ушите.

Тинитус е шум в ушите, който чува само страдащия, но не й околните. Звукът не е предизвикан от външен източник и представлява шум от различна честота. Често наподобява жужене, бучене, бръмчене, все едно имате насекомо в ушите си. Шумът в ушите може да бъде оприличен и на звънене на телефон или звънец, или пък да наподобява музика.

Шум в ушите

Шум в ушите

Шумът в ушите може да е придружен и с отслабен слух, свтовъртеж, главоболие, проблеми с равновесието, проблеми с паметта. Много често шумът в ушите се дължи на натрупана ушна кал в ухото (или твърде често и агресивно почистване на ушите), възпаление на ушите и синусите, високо кръвно налягане, стрес, излагане на прекалено силен шум.

Шумът в ушите се повлиява от антидепресанти, гинко билоба, акупунктура, магнитна терапия, инжектиране с ботулинов токсин. Избягването на храни, съдържащи салицилати, също дава положителен ефект при тинитус. Консултирайте се със специалист, който да назначи лечение.

Какви болести могат да причиняват шум в ушите, четете ТУК

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Шум в ушите-причини и ЛЕЧЕНИЕ!

  1. Така е написана статията, все едно е много лесно да се премахне този шум в ушите и накрая завършва обърнете се към лекар. Аз нямам шум в ушите, но майка ми се оплаква от това вече много години, ходи на какви ли не лекари, пие какви ли не лекарства и шума не се маха. Значи или лекарите незнаят от какво се получава и лекува, или лекарствата не са тези или не лекуват.
    „Обърнете се към вашия лекар“ е една голяма глупост!

  2. Напълно споделям мнението на Елена Сатова, защото и аз имам постоянен шум в ушите от много години и нищо не помага. Даже преди две години лежах в Исул-София където ми правиха вливания с витамини, от които така ме напомпаха, че още не мога да отслабна.Винаги съм била с нормално тегло и се чувствах превъзходно, но след тези вливания хем качих няколко килограма, хем нищо не ми помогнаха.Шумът си продължава и до днес.
    Ако някой знае по-добър начин-нека пише.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *