Тези две съставки изтриват зъбен камък за секунди

Тези две съставки изтриват зъбен камък за секунди
3.92 (78.46%) 13 votes

Факторите, които водят до натрупване на неприятния зъбен камък са много, но най-често той се появява в резултат на неправилна устна хигиена

Мнозина са хората, попаднали в плен на зъбния камък, но малка част от тях знаят, че могат да го премахнат, без да се налага да посещават кабинета на стоматолога си.

Ние ще ви въведем в тънкостите на премахването на зъбния камък в домашни условия. Този метод не само, че ще успее да премахне успешно зъбния камък, а и няма да ви струва скъпо, което означава, че няма да натежи на и без това отънелия семеен бюджет.

Натрупването на зъбен камък е един от най-често срещаните козметични проблеми, които ни водят в кабинета на стоматолога. Ако обаче тези процедури не са по джоба ви, то тогава на помощ идват тези два метода за справяне със зъбния камък. Най-хубавото е, че нито един от тях не съдържа химикали, тъй като смесите са съставени от изцяло природни продукти.

Факторите, които водят до натрупване на неприятния зъбен камък са много, но най-често той се появява в резултат на неправилна устна хигиена. Нередовното почистване на устната кухина води не само до лош дъх, а и до натрупване на зъбна плака и зъбен камък, които пък на свой ред могат да ви докарат пародонтоза.

Ето и двата ефикасни метода за премахване на зъбния камък в домашни условия:

МЕТОД №1

Вземете няколко семенца сусам и ги сдъвчете хубаво, без да ги гълтате. След това измийте зъбите си със суха четка и без паста. Семената на сусама действат като шкурка, която ще почисти неприятната плака и зъбния камък.

зъбния камък

Факторите, които водят до натрупване на неприятния зъбен камък са много

Прилагайте този метод в продължение на няколко дни до пълното изчистване на неприятните образувания.

МЕТОД №2

За втория метод дори не е необходимо да ходите до магазина, за да купувате нещо, тъй като този продукт го има във всяка къща. Сипете малко морска сол върху четката си за зъби и ги измийте както обичайно. За да постигнете оптимални резултати е добре да прилагате този метод 2-3 пъти в седмицата.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *