Диета при гастрит: Така се бяга от болестта до живот!

Диета при гастрит: Така се бяга от болестта до живот!
4.8 (95%) 4 votes

Уникална диета при гастрит предпазва от болестта завинаги!

Проучванията на съвременната медицината показват, че над 50% от населението на земята страда от хроничен гастрит. Причината е в забързания начин на живот и нередовното хранене. Фактори, които започват още от съвсем ранна възраст на човешкия живот. Въпреки множеството лекарства, които се продават по аптеките, самите доктори съветват пациентите си, че най-добрият лек срещу заболяването е да се спазва цял живот стриктно една диета при гастрит, която е дала резултат досега при много болни хора.

Диета при гастрит трябва да се спазва цял живот

Диета при гастрит – трябва да се спазва цял живот

Най-важното, разбира се, е да се храни човек редовно, като сдъвква много добре своята храна. Болните от гастрит трябва да забравят завинаги лютивите и пикантни храни, както и пържените и киселите. Твърде сладките хранителни продукти също не са препоръчителни. Могат да се консумират изключително рядко сурови зеленчуци и плодове – най-много веднъж седмично, и то чак няколко месеца след започването на диетата. Алкохол, цигари, пури, кафе – всички те са изрично забранени до живот.

Дотук със забраните. А сега следват нещата, които ще ви излекуват в тази диета при гастрит. На първо място трябва да се пие много минерална вода, но не каква да е, а само хисарска, софийска и горнобанска. При гастрита главният проблем е липсата на достатъчно стомашен сок. Това е проблем, който може да се реши главно с помощта на билки. Сред най-полезните са жълт кантарион, мента, градински чай, босилек, невен и др.

Още след първата година заболяването е преборено, но не до живот. Затова тази диета при гастрит трябва да се спазва цял живот. Това понякога е проблем и болните често се завръщат към вредните си хранителни навици, след като са изпитали дълготрайно облекчение. Истината обаче е, че диетата е за цял живот. Тя помага и за избягването на доста болести, тъй като не е тайна, че доброто здраве се корени в полезната храна.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Диета при гастрит: Така се бяга от болестта до живот!

  1. Цял живот без плодове и алкохол?
    Вие вярвате ли си?
    Истината е че трябва да се търси причината за гастрит, киселини, нещо което „докторите“ никога не правят. Бързат да грабнат пари/направление и да те отпратят с рецепта за хапчета.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *