Спрете пастите! Това е най-силният лек против пародонтоза и кариеси (бърз и изпитан ефект)

Спрете пастите! Това е най-силният лек против пародонтоза и кариеси (бърз и изпитан ефект)
3.4 (68.24%) 17 votes

Пастите за зъби съдържат флуорид и много вредни добавки, които изобщо не помагат срещу пародонтоза и разрушаване на зъбите!

Едно от най-омразните неща за всеки човек е посещението в стоматологичен кабинет. Грижата за зъбите и венците обаче е задължителна и трябва да ни бъде приоритет ако искаме да запазим не само красивата си усмивка, но и здрави зъби, които да ни служат дълги години.

Жестоката истина, която никой фармацевт няма да ви каже е, че пастите за зъби в магазините са не само скъпи, но и в голяма част вредни за зъбите и венците. Те съдържат много вредни добавки и особено флуорид, които трябва да избягваме винаги, когато можем.

пародонтоза

Най-мощният лек против пародонтоза и кариеси на зъбите

Затова днес ви представяме най-силният лек против пародонтоза и кариеси, който се приготвя бързо в домашни условия и е стотици пъти по-полезен за здравето на устната ни кухина от която и да било паста за зъби.

За да почистим перфектно зъбите и венците си е хубаво да си направим този прах. Трябва ни малко прах от суха, чиста глина, към която прибавяме готварска или морска сол, както и млян черен пипер – хубаво е да бъде прясно смлян.

Този прах нанасяме с помощта на пръста си или на четката за зъби, но не бива да го използваме повече от една минута на почистване, защото почистващият му ефект е много силен. Само след няколко процедури ще видите как той подобрява състоянието на венците, увеличава отделянето на слюнка и заздравява зъбите и венците.

Специално за грижа против пародонтоза пък препоръчваме да смесите две лъжици от морска сол, малка лъжичка куркума на прах и три лъжички смлян черен пипер. Към тях добавете малко разтопено масло или зехтин, докато сместта стане досущ като крем.

Натривайте венците си с този крем сутрин и вечер след почистване и няма да страдате от проблеми с тях – при това много дълго време.

И не на последно по значимост място трябва да отбележим, че е безценно за зъбите и венците всяка сутрин, докато ги почиствате, да напълните устата си с преварена вода и да плакнете поне две-три минути. След това бавно погълнете три глътки от тази преварена вода, която ще заздрави зъбите и подобри слюноотделянето ви.

След всяко хранене пък отделете няколко минутки, за да изплакнете добре устата си. Освен за зъбите, тази процедура е много полезна за укрепването на мускулите на бузите и устните.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Спрете пастите! Това е най-силният лек против пародонтоза и кариеси (бърз и изпитан ефект)

  1. Моля, посочете пропорциите за приготвянето на т.нар. „домашна паста“ за зъби. В текста към рецептата са посочени съставките, но не упоменато в какво съотношение са една спрямо друга. И още нещо – на визуализацията към обявата сместа е кремообразна, но изхождайки от компонентите, то би следвало да иде реч за прахообразна смес? Моля, пояснете това и в случай че се добавя някакъв течен компонент, кокретизайте го, както и съотношението между компонентите.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *