Страхотия: Тази болест мъчи над 1 милион българи

Страхотия: Тази болест мъчи над 1 милион българи
3.5 (70%) 2 votes

Психотерапевтите алармират, че положението е много тревожно

Според последните статистически данни тази страшна болест е взела в плен повече от един милион българи.

Според информацията, която бе разкрита от психотерапевта Красимира попова, голяма част от българите страдат от депресия. Истината обаче е, че броят им е доста относителен. Въпреки това цифрата на хората, страдащи от тази болест, не е никак преувеличена, дори напротив, отбелязва „Труд“.

Най-интересното при тази болест е, че в действителност антидепресантите нанасят много повече вреди, отколкото е ползата от тях.

болест

Психотерапевтите алармират, че положението е много тревожно

Техният прием води до сериозен риск от самоубийство и самонараняване. Психотерапевтът посочва, че близо 60-70% от българите са предразположени към развиване на депресивни разстройства.

Основните причини, които водят до тези тежки болести, са често потискания гняв, страхът и чувството за вина.
Към днешна дата съотношението на представителите на силния пол и тези от нежния пол, страдащи от такива проблеми, е почти 50 на 50. Това означава, че мъжете и жените, са еднакво застрашени да попаднат в плен на тази болест.

Българинът освен доста травматичен, е и прекалено емоционален, особено в моментите, в които изразява яростта си. Най-често това се случва по абсолютно грешен начин – или упражняваме насилие върху околните или пък попадаме в жертва на такова.

Повтарянето на точно тези действия води до развиване на тежки психични заболявания, каквото е депресията.
Макар често пъти да е подценявана, тя наистина е доста сериозно състояние.

Психотерапевтът посочва, че заради наложения патриархален модел у нас, децата живеят в зависимост от родителите си до доста късна възраст.
Не бива да се пренебрегва и фактът, че за огромно съжаление в немалка част от българските домове се упражнява насилие.

Било то вербално или физическо, това е в основата на невъзможността на подрастващите да изразяват правилно емоциите си, и в частност гнева.

Веднъж попаднали в плен на тази болест хората стават апатични към заобикалящия ги свят и близките си. Освен това се затварят в домовете си и често губят работата си.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *