Домашни маски, които лекуват акне!

Акнето може да се лекува и без скъпи продукти

Акнето е сериозен кожен проблем, които пречи на самочувствието. Ако акнето не е от най-тежките, има начини да се справите с него в домашни условия, без да давате излишни пари за козметика от аптеката. Предлагаме ви няколко маски против акне.

Медът има големи лековити способности. Притежава противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляването на възпалението и пъпките, причинени от акнето. Маската с мед помага и за бързото заличаване на белезите. Нанесете малко количество чист мед върху засегнатите от акнето зони по кожата и да ги оставете така за една нощ. Сутринта измийте с вода и вижте резултатите.

Маски против акне

Маски против акне

Ледът също се препоръчва като ефективен лек против акне. Акнето причинява възпаление и зачервяване на кожата. Всеки ден натривайте кубче лед върху кожата си за 10-15 минути, това ще ви помогне да се отървем от възпалението и зачервяването. Ледът подобрява кръвообращение в засегнатата зона и засилва процеса на заздравяване на кожата.

Демир бозан билки за бъбреци

Домашна маска с ябълки и лечебен мед се приготвя от месестата част на една ябълка и се смесва с 2 с.л. мед. Получената смес се нанася върху акнето и се оставя да престои 20 минути. След това се изплаква с топла вода. Ябълките имат антиоксиданти, които помагат на тялото да се отърве от причиняващите акне бактерии и ускорява процеса на лечение.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *