Акупресурата в китайската медицина

Акупресурата представлява метод от китайската традиционна медицина, като при този метод основното е, че се прилага натиск върху точки на тялото, където често енергията е в застой. Този застой на енергия е много опасен, защото може да доведе до редица здравословни проблеми, от най-безобидните като безсъние и главоболие, до смъртоносните като рак. Редовното прилагане на акупресура може да помогне за предотвратяването им, като поддържа плавното протичане на енергията по меридианите. Също така е много ефективен метод за намаляване страничните ефекти от лъче- и химиотерапия, изхвърляйки отровите от тялото.

При прилагането на акупресура не е необходимо да се притеснявате дали прецизно сте намерили точката; масажирането на мястото около нея е също толкова ефективно, колкото и точното фокусиране. Ако не сте сигурни дали масажирате правилната точка, разширете обхвата на натиск.

Обикновено е нужно да се намери напрегната точка, по-чувствителна или болезнена. Това означава, че сте на точното място, и тези точки ще са чувствителни при застой на енергията наоколо. За предпазване от рак е достатъчно 3-4 пъти седмично да се прилага акупресура. Повечето от точките са двустранни, от двете страни на тялото. Разбира се, ако имате травма или нараняване, преди това трябва да се посъветвате с лекаря си. За постигане на най-голям здравословен ефект, практикувайте акупресура когато можете и колкото може по-често. Например, разтъркайте т. hegu, докато гледате телевизия или чакате на спирката. Или масажирайте yongquan, като търкаляте топка за тенис под масата. Така увеличавате времето, което отделяте за своето самолечение.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *