Чудодейните лечебни свойства на котешкия нокът!

Растението произхожда от амазонските гори

Котешкият нокът (Uncaria tomentosa) е лияна, която се вие около тропическите дървета. Перу е най-големият износител на лечебното растение. За лечебни цели се използват корените, стеблото и бодлите на растението. Котешкият нокът е изключително популярен при лечението на окологични заболявания, защото притежава мощни антиоксидантни свойства.

С котешки нокът успешно се лекуват заболявания на очите като конюктивит. Върху очите се капват по няколко капки от запарка на билката. Повторете по 2-3 пъти дневно и  конюктивитът ще отшуми. Освен това котешкият нокът притежава свойството да прочиства токсините от червата.

Котешки нокът

Котешки нокът

Поради тази причина растението се използва често при болести на дебелото черво и храносмилателната система въобще. Котешкият нокът също помага и на асматиците, тъй като успокоява пристъпите им. Котешкият нокът се използва още при синузит, диария, главоболие. Растението е силен имуностимулатор, помага при хипертония, тъй като успокоява сърдечния ритъм, подобрява мъжката плодовитост.

Котешкият нокът потиска растежа на туморните образувания, в комбинация с мощните си антиоксидантни свойства, билката често се използва при лечението на пациенти, болни от рак. Ето как се прави запарка от котешки нокът: две супени лъжи от нарязани корени от растението се варят 20 мин. В около 800 мл. вода, след което сместа се прецежда и от нея се пият 2-3 чаши на ден преди ядене.

 

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *