Голямата лъжа за супер храните! ВИЖТЕ Я!

Вижте поредната лъжа, с която ни карат да купуваме продукти

В крайна сметка супер храните не са толкова страхотни

В крайна сметка супер храните не са толкова страхотни

Учени от Университета в Айова вярват, че омега-3 мастни киселини не оказват влияние на интелекта, както се смяташе досега. Изследователите също така твърдят, че при рандомизирани проучвания на омега-3 добавки не са установени също така рекламираните ефекти, като повишаване на интелигентността, подобряване на конгнитивните умения и т.н.
Изследването тества познавателените умения и паметта на жени на възраст от 65 до 80 години всяка година в продължение на период от около шест години.
Яденето на мазна риба отдавна е втълпено като начин да поддържате мозъка активен и намаляване на риска от инсулт. Но сега американските учени вярват, че яденето на риба и ядки може да не действа на мозъка с такъв тласък, какъвто се рекламира.
За разлика от предишни изследвания, най-новото проучване показва, че омега-3 мастни киселини, които се съдържат в риби като сьомга и също така в ядките, не могат да спрат спада в интелекта.
Авторът на проучването Ерик Амман от университета в Айова, заяви: „Налице е голям интерес към омега-3 мастните киселини, като начин да се предотврати или забави когнитивния упадък, но за съжаление в нашето изследване не беше намерен никакъв защитен ефект при по-възрастните жени. В допълнение, повечето рандомизирани проучвания на омега-3 добавките също не са намерили подобен ефект. Въпреки това, ние не препоръчваме на хората да променят диетата си въз основа на тези резултати“. В крайна сметка сьомгата е по-здравословна от свинското месо, но това не означава, че тя ще ви помогне да се справите със специфични проблеми, както ни се рекламира в последните години.

бyтoни зa coциaлни мpeжи

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *