Как да се преборим с депресията

Много хора знаят, че депресията представлява заболяване, което може значително да наруши ритъма на живот и даже да го разруши, а също и качеството на работа, личните отношения и свободното време. Затова специалистите съветват, че за да се пребори депресията, поне веднъж на ден е необходимо човек да се отдава на хоби, спорт и срещи с приятели. Вероятността да се развие депресия е сравнително ниска – 1% за мъжете и жените на средна възраст.

И все пак възможно е депресията да възникне след като даден човек е преминал през труден период в своето минало, например смърт на близък човек, раздяла или уволнение. Най-общо тя се характеризира с видимо намаляване на настроението и самочувствието. Според статистиката депресията се лекува в 80% от случаите, затова още с първите признаци трябва да се вземат мерки.

За да стане това първо трябва да се отпусне тялото, а за да стане това не бива да човек да се вглъбява само в  работата. Хубаво е да се плете, чете или да слуша музика и е задължително да се отдели време за туризъм, срещи с приятели и спорт. Най-малко по веднъж на ден е хубаво депресирания да се отдава на любимите си занимания и хобита. Важно място заема и свежият въздух, а ежедневната разходка в парка може да потуши всички симптоми на депресия и да повдигне настроението на всеки.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *