Плодовете, които пазят и укрепват здравето ни!

Кои плодове са най-полезни

Консумацията на плодове ни дава всички необходими витамини и други полезни вещества, които укрепват здравето ни. Но има плодове, които борят различни болести, ето кои са те. Ябълките са любимият плод на много хора. Обелката на ябълката съдържа фибри, ето защо не трябва да я белите преди консумация. Според лекарите, хората, които ядат по 5 ябълки на седмица имат по-здрави бели дробове.

Портокалите намаляват нивата на стреса, зареждат ни с витамин С и са изключително вкусни. Портокалът ни дава 100% от дневната доза витамин С, също така ни помагат да намалим нивото на холестерола. Бананите също са много полезни. Те ни предоставят здравословни въглехидрати, калий и имат ниско съдържание на натрий. Това означава, че консумацията на банани намалява риска от високо кръвно налягане и мозъчен инсулт. Бананите съдържат и протезни инхибитори, които могат да предотвратят стомашни язви.

Кои плодове ни правят здрави

Кои плодове ни правят здрави

Авокадото пък е изключително полезно за сърцето. То съдържа здравословни мазнини, които абсорбират каротеноиди ето защо авокадото е един от най-полезните плодове за човешкото сърце. Къпините са вкусни и полезни. Те могат да предотвратят рак, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

Боровинките подсилват мозъчната функция. Те са богати на антиоксиди, подобряват паметта и забавят когнитивното стареене. Боровинките съдържат магнезий, който поддържа тялото тонизирано и в добра форма.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *