Още 5 опасни храни, които причиняват рак (II част)

Не си мислете, че когато купувате плодове от местния хипермаркет, се грижите за здравето си и това на семейството

Миналата седмица Doctorbg.net ви запозна с първата порция от 5 нездравословни храни, които има голяма опасност да причинят рак на човека. Те са толкова вредни, че не бива да ги консумирате никога повече.

Тази седмица ще ви представим кои са останалите 5 от общо 10 опасни храни, които са високо канцерогенни. (Вижте тук предишните 5 нездравословни храни)

6. Рафинирано „бяло“ брашно

Рафинирано брашно

Увеличава риска от рак на гърдата с над 200 процента

Рафинираното бяло брашно се съдържа в преработените храни, но въпреки това, е изключително вредно, заради повишеното съдържание на въглехидрати. Изследване за превенция на рака е установило, че редовната консумация на рафинирани въглехидрати е свързана с 220 процента увеличение на рак на гърдата при жените.

7. Рафинирана захар

Рафинирана захар

Рафинираната захар може бързо да покачи нивото на инсулина

Същото важи и за рафинираната захар, която може бързо да покачи нивото на инсулина и да подхранва растежа на раковите клетки. Наличието на рафинирана захар в бисквити, торти, пайове, газирани напитки, сокове, сосове, зърнени храни и много други обяснява рязко увеличилия се процент на раковоболни през последните години.

Демир бозан билки за бъбреци

8. Т.нар. конвенционални плодове

конвенционални плодове

Конвенционалните плодове могат да бъдат основен причинител на рак

Не си мислете, че когато купувате плодове от местния хипермаркет, се грижите за здравето си. Освен ако те не са органични или лишени от пестициди, конвенционалните плодове могат да бъдат основен причинител на рак.

9. Развъдна сьомга

развъдна сьомга

Развъдната сьомга може да причини рак

Последно време стана много модерно да се консумира сьомга, считайки се за много полезна, но това не е точно така. Развъдната сьомга може да причини рак, тъй като не само че й липсва витамин D, но и често е замърсена с канцерогенни химикали, пестициди и антибиотици.

10. Хидрогенирано масло

Хидрогенирано масло

Хидрогенираното масло също води до рак

Хидрогенираното масло най-често се извлича от рапица, соя или царевица. Обикновено то се използва, за да запази трайността на продукта. Но хидрогенираните масла променят структурата и гъвкавостта на клетъчните мембрани в тялото, което може да доведе до множество инвалидизиращи заболявания, каквото е ракът. Някои производители се стремят към постепенно прекратяване използването на хидрогенирани масла и замяната им с палмово масло.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *