Минералната вода влияе на психиката?

Минералната вода, която е с високо съдържание на флуорид, прави хората психично податливи на внушения

Минерална вода

Минералната вода ви прави психично податливи на контрол

Минералната вода далеч не е толкова полезна, колкото се твърди. Ще останете шокирани от смразяващата конспиративна теория, за която научи Doctorbg.net.

Както знаете, минералната вода може да бъде вредна за здравето, ако е с високо съдържание на флуорид. Той може да навреди на костната система, зъбите и е особено вреден за децата.

Някои обаче смятат, че флуоридът влияе и на психиката. Привърженици на конспиративната теория твърдят, че той се е използват по време на Втората световна война с цел преднамерено подчиняване на населението. Хитлер е правил опити с флуоридът за създаването на нация от психично податливи на внушение хора (mind-control). Твърди се, че са слагали от веществото във водата, за да направят военнопленниците по-покорни.

Впоследствие, някои учени също доказват влиянието на флуорида върху психиката на човека – особено при високото съдържание на калциевият флуорид в пастата за зъби.

Според конспиративната теория още през 40-те години в САЩ се разработва т.нар. Програма Ф, в която участват учени, политици и лекари. Тяхната задача е да убедят обществото, че флуоридът е полезен за здравето. Твърди се, че той предпазва зъбите от кариеси, а някои майки дори го дават на децата си под формата на таблетки.

Днес някои минерални води го съдържат в минимални количества, които не вредят, но при повечето концентрацията е над 1.5 мг/л флуорид, което е опасно.

Прави ли ни минералната вода психично зависими, или теорията е пресилена, сами преценете.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Минералната вода влияе на психиката?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *