Кафе и чай пазят от рак

Жените, кои­то пият кафе и чай всеки ден, са изложени на по-малък риск от разви­тието на рак на матката, сочат резул­татите от изследване на американ­ски специалисти.

Известни са някои рискови фактори за ендометриалния рак – възрастта на жената, затлъстяването, излагането на действието на повече естроген при късна менопауза или естрогенна терапия след менопауза.

Данните от настоящето изследва­не показват, че за жените, които пият повече от четири чаши кафе и чай всеки ден, опасността от развитие на злокачественото заболяване е с 50% по-малка, отколкото за жлези, кои­то не консумират топлите напитки.

Едно от възможните обяснения за благоприятното действие на чая и кафето е кофеинът. Изследователите са открили, че напитките без кофе­ин нямат подобен ефект. Зеленият чай е от изключителна полезност за нашето здраве В това забързано и напрегнато ежедневие, в което сме обградени с въздействието на толко­ва многобройни Вредни фактори.

Спе­циалистите от онкологичния институт в Ню Йорк са установили, че за жените, които пият само чай – над две чаши на ден – рискът от развитието на рак на матката е с 44 % по-малък. За тези, които пият само кафе – над две чаши дневно, опасността от зло­качествено заболяване на матката е с 29 % по-малка.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *