5 храни за превенция от рак! Доказано на 100%, че предпазват!

Дивата сьомга е „фабрика“ за витамин D, който помага за спиране разпространението на ракови и предракови клетки

Храната е най-доброто натурално лекарство срещу рак.

Учени са доказали, че храната, която приемаме, е панацея, стига да знаем как да я консумираме.

Много плодове, зеленчуци или дори подправки предпазват от карцином, но 5 от тях се смятат за едни от най-добрите борци срещу рака.

Грейпфрут

Всички плодове, богати на Витамин С, работят срещу рака

Всички плодове, богати на Витамин С, работят срещу рака. Диетите с високо съдържание на витамин С са свързани с намаляване на риска от рак на стомаха, на дебелото черво, хранопровода, пикочния мехур, гърдата и шийката на матката. Това обаче не се отнася за хранителните добавки. Така че не забравяйте да трупате плодове и зеленчуци в чинията ви – те са отлични за здравето по толкова много начини!

Фъстъци и фъстъчено масло

Някои изследвания показват, че консумирането на богати на витамин E храни намалява риска от рак

Някои изследвания показват, че консумирането на богати на витамин E храни намалява риска от рак на стомаха, дебелото черво, белите дробове, черния дроб и др. Най-полезно е действието на фъстъците, фъстъчено масло, бадеми, бадемово масло и слънчогледово семе, те ще ви защитят от рак.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Дивата сьомга

Всички знаем колко полезна за здравето е сьомгата

Всички знаем колко полезна за здравето е сьомгата. Ниското съдържание на витамин D е свързано с няколко вида рак, включително на дебелото черво и на гърдата. Учените смятат, че витамин D може да помогне блокира развитието на кръвоносните съдове, които хранят нарастващите тумори и да помогне за спиране на разпространението на ракови и предракови клетки. А дивата сьомга е „фабрика“ за витамин D.

Куркума

Куркуминът може да предотврати и появата на рак

Куркумата е жълта на цвят подправка, която се намира в кърито. Куркуминът -активната съставка в куркумата, има функцията на противовъзпалително и на антиоксидант, и може да предотврати и появата на рак. В лабораторни тестове с куркумин над животни е доказано, че помага за предпазване от рак на гърдата, стомаха, черния дроб и белите дробове.

Ленено семе

Известно е, че Омега-3 мастни киселини могат да помогнат за предотвратяване на рак

Известно е, че Омега-3 мастни киселини могат да помогнат за предпазване от рак. Освен това, те помагат за намаляване на възпалението, което означава, че теоретично може да се намали вероятността за клетъчни мутации.

Вижте и храните, които могат да причинят рак!!!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *