Минералната вода на пазара съсипва здравето ни!

Флуоридът в бутилираната вода е в прекалено високи количества, може да доведе дори до остеопороза

Много хора предпочитат да пият минерална вода пред обикновената чешмяна, тъй като смятат, че е по-полезна. Това обаче се оказва доста сериозна заблуда. Бутилираната вода, която си купуваме от магазина, може да се окаже истинска бомба със закъснител за организма ни, особено ако се употребява ежедневно.

Минералната вода може да е опасна за здравето ни

Минералната вода може да е опасна за здравето ни

Изследвания показват, че нивото на флуорида в бутилираната минерална вода на водещи компании е в пъти над нормата. И натрупването му в организма води до сериозни здравословни проблеми, коментира д-р Иво Атанасов пред Е-вестник. На първо място предозирането с флуорид разрушава структурата на веществото, което изгражда костите ни. Вследствие на това те стават особено чупливи и може да се стигне дори до заболяване от остеопороза, особено при човек на възраст.

Не е за подценяване и фактът, че изследвания, направени от американски учени, категорично доказват, че флуоридът, дори и в малка доза, е силно токсичен за централната нервна система на човека, а това може да доведе до увреждане на мозъка. Неслучайно на бутилките с минерална вода изрично е написано напитката да не се употребява от малки деца.

Подробни изследвания извадиха наяве кои български компании бутилират вода, в която флуоридът е над нормата. Това са минералните води на Хисар, Девин, Велинград, Ракитово, Михалково, Клептуза, Горна баня, Неврокоп и Банкя.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Минералната вода на пазара съсипва здравето ни!

 1. Безобразна статия. Би трябвало да се срамувате от нея.
  ТПК „Михалково“ има над 70 годишна история. За минерална вода „Михалково” доц. д-р Лидия Владева казва: „Няма да е преувеличено, ако кажем, че минералната вода от Михалково е една уникална вода, с ценни съставки, показатели и свойства, с аналози сред известните европейски марки бутилирани минерални води”. В качеството си на производител на газирана минерална вода и на изворна вода, изследвана ежедневно лабораторно с грижа за потребителите, с всички необходими сертификати за качество -International Food Standarts (IFS), ISO 9001:2008, категорично опровергаваме внушенията за „опасност”. Напротив, водата има изключителни лечебни свойства!
  ТПК „Михалково” притежава концесия за водоползване на находище „Михалково“, с. Михалково, община Девин, със сондажи 1аВП и 1 ВКП, от които се бутилира минерална вода Михалково с пълноценно съдържание на свободен въглероден двуокис. Водата извира от 70 метра дълбочина с температура 24,5°С в екологично чист регион в Западните Родопи и притежава множество лечебно-профилактични свойства. Тя е единствената естествено газирана минерална вода у нас и на Балканите, както и една от малкото минерални води в Европа, които се добиват в естествено газирано състояние. Благоприятна е за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната, нервната система и на ендокринно-обменни заболявания. На етикета е указано съдържанието на флуорид и че не е подходяща за всекидневна употреба от ДЕЦА под 7 годишна възраст. Внушението, че е опасна за всекидневна употреба от всички над тази възраст, е погрешно и некоректно!
  Накрая бихме искали да подчертаем, че всяко разпалване на нелоялна конкуренция, „удари под кръста”, манипулации, внушения и интригантстване, не може да бъде от полза на тези, които са техните автори!
  Убедени сме, че респектът и уважението към конкуренцията ще даде възможност на авторите на такъв тип статии да не разпиляват енергията си за „черен PR”, а да създават положително отношение към българското производство.

 2. Понеже виждаме, че тази статия е постната от Иванка Тодорова, която твърди, че е главен редактор на интернет-медията клюки.нет, се убеждаваме, че Вашият източник е „много компетентен“ по въпросите за минералните води. Очаквахме малко по-сериозно отношение към тази тема. DoctorBG.net със сериозната претенция за здравни съвети се ползва от съдържанията на клюки.нет! Смешно е.

 3. И какво излезе? И водата е отровна? Вие изредихте всички известни марки вода? От локвите ли да пием? Ама дъждовната вода също не е в ред.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *