Нездравословните храни могат да бъдат полезни

Помислете добре преди да се откажете завинаги от някоя от тези храни

Разпространено е схващането, че ако човек иска да бъде здрав и да има стройна фигура, трябва да се откаже от някои от най-вкусните изкушения на масата. Това обаче не е съвсем така. Оказа се, че дори някои от сочените за най-вредни храни на трапезата ни имат и благотворно влияние върху организма ни. Ето кои са те:

Сладкишите може да се окажат полезни

Сладкишите може да се окажат полезни

1. Торти. Сладкото изкушение е сочено за убиец на красивата фигура. Специалисти-диетолози обаче изтъкват, че при спазването на определени правила в консумацията, парче торта на ден не само, че няма да се отрази на фигурата ви, ами и ще ви втали. Каква е тайната? Парче торта или друга подобна сладост за закуска забързва храносмилането и в същото време дава енергия на организма. Важното условие обаче е сладкото да се яде сутрин, а не вечер, когато ще има точно обратния ефект.

2. Сладолед вместо едно хранене. Италиански специалисти са категорични, че леденото изкушение има сериозна хранителна стойност, тъй като съдържа протеини, въглехидрати, захари и мазнини, точно като в порция ядене. Това ще рече, че ако хапнете сладолед за обяд или вечеря, можете да пропуснете основното. разбира се, това не бива да става практика.

“Фигурин

3. Бонбони. Въпреки лошата им слава на вредни за зъбите и теглото, учени са доказали, че редовната им консумация удължава живота. Хора на възраст, които консумират повече захарни изделия като бонбони и други подобни наистина са по-тежички, сравнени с връстниците си, но живеят средно с около година повече, тъй като при тях намалява рискът от сърдечни заболявания, твърдят специалисти.

4. Дъвката стимулира мозъчната дейност. Освен това потиска апетита, изпращайки сигнали до мозъка, че в тялото постъпват хранителни вещества.

5. Пуканките съдържат антиоксиданти. Неочаквано или не, в апетитното лакомство се съдържат антиоксидантите полифеноли, които намалят риска от развитието на ракови клетки. В пуканките има повече полифеноли отколкото в една дневна доза плодове и зеленчуци. Единственото условие обаче е те да бъдат без масло, тъй като това ще се отрази на фигурата ви.

6. Шоколад. На последно място, но не и по важност, се нарежда може би най-любимият десерт – шоколадът. От доста време се знае, че вкусотийката предпазва от сърдечни заболявания, тъй като укрепва сърцето. Оказа се обаче, че шоколадът има и чисто козметичен ефект. Ежедневното похапване дори и на малко количество черен шоколад изглажда кожата, тъй като спомага за овлажняването й.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *