Кисели краставички? Внимавайте с консумирането им, вредят на стомаха!

Сокът от киселите краставички е чудесен при махмурлук, но може да ви докара проблеми с бъбреците

Киселите краставички

Киселите краставички могат да бъдат както полезни, така и вредни

Киселите краставички могат да бъдат както полезни, така и вредни за здравето ви. Doctorbg.net вече ви представи три причини да намалите туршиите заради вредното им действие. Същото се отнася и за консервираните корнишони, но при тях има още „странични ефекти“, ако прекалите с консумирането им.

Подуване на корема

Прекомерното похапване на кисели краставички може да доведе до болезнено подуване на корема. Причина за това е в копъра, който така добре подхожда на консервата. Заради високото съдържание на натрий, организмът започва да задържа вода. Подува се не само коремът, но и крайниците. Ако забележите подобни симптоми, свържете се с лекуващия си лекар.

Претоварване на бъбреците

Казват, че сокът от киселите краставички е чудесен при махмурлук. И сигурно е така. Но не го пийте! Както и сока от другите видове туршии. Причината отново е в голямото количество сол, повечето от която е в сока на краставичките. След консумация на твърде солени продукти, бъбреците са устроени така, че „работят извънредно“, за да преработят и изхвърлят излишната сол от организма. Това обаче ги претоварва, а още по-тежко може да стане състоянието ви, ако по начало имате проблеми с бъбреците.

“Фигурин
кисели краставички

Прекомерното похапване на кисели краставички може да доведе до болезнено подуване на корема

Стомашно разстройство, газове

Прекомерната консумация на кисели краставички може да ви докара наистина сериозни проблеми със стомаха. Доказано е, че те могат да причинят разстройство, а дори и силен метеоризъм (газове в червата). Газовете никак не са безобидни и ако не си обърнете внимание навреме, стомахът ви ще страда хронично.

Разбира се, всички тези „странични ефекти“ се отнасят за прекалената консумация на кисели краставички и други туршии. В нормални граници те не само са безвредни, но и полезни.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *