Депресията се отключва от вредните навици!

Според американски специалисти депресията е пряко свързана с нездравословния начин на живот

Американски учени да открили зависимост между депресивните състояния и нездравословните навици на човек. Според специалистите вероятността да развиете депресия или друг вид тревожност е значително по-голяма ако пушете, пиете или страдате от наднормено тегло.

Проведеното изследване доказва, че депресиите и неврозите много по-често се отключват при хора, които не водят здравословен начин на живот, за разлика от тези, които спортуват, хранят се здравословно, не пушат и не употребяват алкохол в големи количества. При тези хора процентът при заболяване от депресия, поява на тревожност или неврози, е много по-малък.

depression_0

Депресията се лекува със здравословен начин на живот

Ето защо специалистите съветват пациентите, които са страдали от тези заболявания или в момента се борят с тях, да започнат да водят по-здравословен начин на живот, да се откажат от вредните навици като пушенето, редовната употреба на алкохол в не малки количества и консумирането на вредни храни.

“Демир

Завишеното тегло също отключва психологичните заболявания. Затова е добре винаги да сме във форма и да сме активни. Не случайно спортуващите хора са много по-щастливи и здрави от останалите. Учените твърдят, че когато сме здрави и активни, много по-лесно побеждаваме стреса и съответно рискът от депресии и тревожност намалява.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *