Внимание родители! Пазете децата си!

Внимание родители! Пазете децата си!
5 (100%) 1 vote[s]

1/3 от играчките са опасни за децата

Според проучване, проведено в САЩ, 1/3 от играчките, които купуваме за децата ни, са опасни за здравето и живота им. Специалисти са изследвали над хиляда и двеста артикула, направени само за деца и са установили, че 35 процента от въпросните играчки представляват някаква опасност за малчуганите.

Всяка трета играчка съдържа опасни химикали, които могат да навредят на детето. В голяма част от стоките из магазините за деца се съдържат олово, кадмий и арсен. Опасните химикали са с високи стойности и представляват реална опасност за малчуганите.  В някои от изследваните артикули отровните вещества като оловото се съдържат 5 пъти в повече от допустимата норма.

toy

Има много опасни играчки на пазара

Само тази година от търговските мрежи в Съединените Щати и Великобритания за изтеглени стотици хиляди детски артикула. По-голямата част от иззетите играчки са произведени в Китай. Според специалистите обаче изтеглянето на опасните играчки не е достатъчна мярка за безопасността на децата.

Демир бозан билки за бъбреци

Трябва да се въведе значително по-строг контрол при производството на детски стоки, да се засили контролът на внасяните във всяка държава детски играчки и най-вече на тези, произведени в Китай. Опасни химикали не се съдържат само в стоките за деца. Много често в аксесоарите за баня, домашните пантофи и бижутата също се съдържат опасни за здравето и живота вещества.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *