Симптоми издават дали сте болни от рак на яйчниците

Опасното заболяване – рак на яйчниците – може да бъде диагностицирано и вкъщи, ако знаете как да разпознаете симптомите му

Ракът на яйчниците е известен и като „мълчаливият убиец“, тъй като досега се вярваше, че може да бъде открита единствено от лекар. Това обаче не е съвсем така.

Както всяко друго заболяване, и рак на яйчниците има симптоми, които лесно могат да бъдат разпознати, стига да знаем за тях. При проведено изследване сред близо 2 000 жени, част, от които здрави, а други – с диагностициран рак на яйчниците в начален стадий, е било доказано, че следните симптоми подсказват за наличието на болестта.

Редица симптоми издават рака на яйчниците

Редица симптоми издават рака на яйчниците

1. Чести болки и постоянно подуване на корема

2. Липса на апетит

3. Необичайно кървене извън месечния цикъл

4. Често уриниране

“Фигурин

Редица изследвания са доказали категорично, че изброените симптоми се появяват минимум шест месеца преди самата диагноза, което значително улеснява лечението, тъй като обикновено ракът на яйчниците се диагностицира когато вече е в напреднал стадий.

Лекари специалисти съветват, ако забележите един от тези симптоми, незабавно да отидете на лекар и да си направите изследвания.

Прекалено бързото засищане при хранене и чувството на гадене също може да означават, че пациентката има рак на яйчниците. Тези симптоми обаче не са толкова сигурни като гореизброените.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *