3 лъжи за сланинката, която всички обичат! Не им вярвайте!

3 лъжи за сланинката, която всички обичат! Не им вярвайте!
4.8 (96.67%) 6 votes

Сланинката е обявена от лекарите за табу на трапезата, но някои тайно си я хапват, въпреки това

 

Сланинката била вредна?! Да, да!

Всеки уважаващ себе си българин веднага би смръщил вежди при това заключение, но обикновено вярва на лекарите. Какво му остава на човек, освен да слуша експертите, че сланинката е много лоша и опасна за здравето…

Сланинката - защо позволявате да ви лъжат, яжте си я!

Сланинката – защо позволявате да ви лъжат, яжте си я!

Днес ние ще развенчаем този мит, а всички, които я обичат, ще са ни благодарни през идните месеци, когато тя спокойно може да е хит на трапезата.

Сланинката – лъжа номер 3

От сланинката се пълнее, казват някои. Всъщност всичко зависи от количествата, които консумирате, пише изданието gotvach.bg. Спрете да се връзвате на слуховете, че от определени храни непременно ще качите килограми.

Запишете си с подчертан текст – фигурата ви зависи от изразходваната енергия спрямо това, което хапвате.

Забравете всички лъжи, които сте чували досега за сланинката

Забравете всички лъжи, които сте чували досега за сланинката

Нужен е баланс, съвсем простичко изискване. Разбира се, по-добре е да избягвате някои изкуствени продукти, с които ни мамят в магазините. Но да се отказвате от сланинката, защото щели сте да станете пухкави, не, не го правете.

Сланинката – лъжа номер 2

Тя е мазна и тежка и затова не понася добре на стомаха и вътрешните органи. Отново дрън-дрън. Ако сте здрави, всичко е наред. Най-полезна е мазнината, която се топи при 37 градуса, а сланинката е точно такава.

Сланинката е напълно естествена, дар от природата, защо смятате, че е по-зле от всички измислени и зле преработени масла, които се лансират за по-удачни?! Така ви говорят навсякъде? Е, вече знаете истината!

Сланинката – лъжа номер 1 (най-голямата)

Сланинката била причина за кошмарния холестерол.

Сланинката - вкусна и полезна, да, така е

Сланинката – вкусна и полезна, да, така е

Нямали сте досега представа, но холестеролът в нея е много по-малко, отколкото в кравето масло например. Освен това, стига вече с този номер, който се използва масово и в маркетинга.

Точно така – хвърлят ни прах в очите, че дадени храни го имат, а други не, за да ни натискат какво да ядем. Бъдете осведомени и не се поддавайте на този трик. Холестеролът в организма зависи от редица условия, индивидуален е и сланинката съвсем не може да се държи отговорна.

И в заключение ще кажем, че сланинката има доста полезни вещества, тя въобще не е само мазнина. Сред тях е арахидоновата киселина, която пази сърцето, хормоните, имунната система и холестероловия обмен. Съдържа още мастни киселини, които са много полезни.

Така че, край на този мит за сланинката, всички лъжи за нея са разбити на пух и прах, не им вярвайте, грабвайте сланинката!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “3 лъжи за сланинката, която всички обичат! Не им вярвайте!

  1. Които я отричат-и те уж скришничко си похапват. Познавам такива доктори които честичко си ходят на пикник. А пикник без сланинка /чушка пръжка/ какво е!!!!!!? :)))))

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *