Чешмяната вода – отровата, която ражда алергии

Има начин сами да пречистим нашата чешмяна вода в домашни условия, като я направим 30 пъти по-безвредна от преди

чешмяна вода

Това са тръбите на блока ви за студената вода

Чешмяната вода е 20 пъти по-мръсна от кладенчовата например. Това е всеизвестно. Но може би никой от вас не е виждал как изглеждат тръбите, през които минава водата във вашия блок. Това на снимката е вътрешността на корозирала тръба, през която тече студената вода – тази, от която пиете, миете се, готвите с нея и т.н.

По тази тръба живеят опасни бактерии, които са виновни за вашето „странно стомашно разстройство“ и общо неразположение. Особено в малките градчета тръбите са в ужасно състояние, но подменянето им изисква разкопаване и още куп други усложнения, които Общината предпочита да си спести.

Затова ние прием отрова. Според изследване питейната вода дори скъсява продължителността на живота .

За да се пречисти водата от водопровода, тя изкуствено се хлолира – всеизвестен факт. По този начин обаче фенолите, които естествено присъстват във водата, се превръщат в безцветни хлорфеноли. При кипене на хлорфенолите се получава пък изключително токсичният диоксин. Според учените той е обяснението за голяма част от алергиите, както и за ръста им последните години.

вода

Все пак има начин сами да си пречистите водата

И преди да сте решили, че това е скрита реклама на минерална вода, бързаме да ви разубедим. И минералната вода не е толкова полезна.

“Демир

И тъй като са малко градовете с кладенчови води и извори, има и друг начин да пием хубава вода, като я пречистим в домашни условия. От предния ден преваряме вода в тенджерата и я охлаждаме до стайна температура. След това я замразяваме така, че две трети от нея да станат на лед. С нож пробиваме в средата и излизаме незамръзналата вода, а останалата част може да облеем с малко гореща и да я оставим сама да се доразмрази. Доказано е, че така водата става до 30 пъти по-чиста.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

11 коментара по “Чешмяната вода – отровата, която ражда алергии

  1. Това са пълни глупости !!! НЕ ВЯРВАЙТЕ !!! Водата по никакъв начин не води до съкращаване на живота !!! Що за глупости … Голями изследвания сочат , че чешмяната вода в случай е по – препоръчителна от минералната , в която се съдържа огромно количество ФЛУОР !!! над 2 мг на литър . Така че пийте си вода и от чешмата , не я подценявайте , МИНЕРАЛНАТА ВОДА Е ВРЕДНА ВЪВ ВСЕКИДНЕВНАТА УПОТРЕБА !!!!

  2. Аз от 6 години не пия вода от чешмата нито копувам минерална вода защото нямам вяра и в произхода и.Замразявам вода във фризера си и я оставям да се размрази от самосебе След това я изливам в друг съд като внимавам да не я размътя защото на дъното на съда където съм я замразила има една утайка която се стремя да не размътя.Изхврълям утайката и така пия чиста вода

  3. няма да напълня фризера с месо, с вода ще го пълня да бе да хахахахах

  4. Авторът определено не знае за какво говори… "Чешмяната вода е 20 пъти по-мръсна от кладенчовата например." – съвършено невярно.

  5. И изобщо тези "опасни бактерии"… лелее, много филм, много нещо. Да беше проверил поне за какво става дума…

  6. Поредният булшит. Тази статия е платена, производителите на т.нар."минерална вода от чешмата" искат да ни карат да си купуваме същото това нещо, което можем безплатно да си поркаме у нас!
    Хайде холан-нема нужда. Да живее Хърбърт Уелс и "Войната на световете"!

  7. По-добре изворна с розовите етикети, от минералната никакъв случай Хисар, Девин, Ракитово, Велинград, Клептуза, Михалково и Рударци (и сами можете да видите F- e разрешено до 1,5 mg/l- там е наднормено, нитрати, нитрити – NO3-, NO2- …). Някой чиновник от Министерство на здравеопазването взема яко кинти за това и си затваря очите. Освен това и пластмасата отделя химикали – така че колкото по-голяма тубата по-добре , а ако и сам си я пълниш – най-добре (най-добре стъклени опаковки). А този налеп по стените на тръбите (биофилм), колкото и абсурдно да звучи пречиства водата от органичните замърсители в нея, тъй като бактерията се храни с тях, това е в основата на биологичното причистване – тя не е патогенна т.е. опасна за хората. Коректно е автора на статията да напише кои са тези "опасни бактерии". Опасното в питейната вода е хлора с който се дезинфекцира тя, тъй като той е канцероген. Навсякъде в западна европа използват Озон , само тук и в Албания – CL2. Друг опасен елемент е желязото от корозиралите метални тръби (2+ и 3+) – тежък метал.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *