Откриха лек срещу… дебелеене!

Експерти са открили тайната на стройната фигура, без ограничения или откриха лек против дебелеене.

Това, за което мечтаят стотици хиляди хора по света, е на път да се превърне в реалност. Учени са успели да открият причината, заради която пълнеем. И обмислят да създадат лекарство, с помощта на което да се сдобием с мечтаното стройно тяло без усилия и мъчителни диети. За какво всъщност става въпрос?

Откриха лек срещу дебелеене

Откриха лек срещу дебелеене

Учени от Юта са установили, че тялото ни се справя с метаболитните процеси благодарение на кафяви, мастни стволови клетки, намиращи се в него. Колкото повече от тези клетки има даден организъм, толкова по-бърз е метаболизмът му. Съответно тялото гори калориите по-бързо и човекът остава слаб, без значение колко хапва. След редица анализи, експертите са установили, че въпросната кафява мастна тъкан се съдържа в огромни количества в детските тела и в минимални в тялото на един възрастен.

Именно в това се корени причината децата да ядат каквото си искат в големи количества без да пълнеят. С напредването на възрастта тази тъкан намалява значително, което създава предпоставки за наддаване на тегло. Установяването на тези факт е огромна крачка напред в борбата срещу затлъстяването, убедени са специалистите. Благодарение на информацията, могат да бъдат създадени лекарства, които да стимулират организма да произвежда от кафявите мастни клетки.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *