Специалисти: Не се заблуждавайте, че в шунката има месо!

Тъпчат шунката с пресовани субпродукти от трупове на различни животни, а за вид – добавят различни оцветители, за да прилича на истинско месо.

Не се заблуждавайте, че в шунката има месо! Да, изглежда като направена от месо, мирише на месо, докарва го и откъм вкус, но месо почти няма! Освен ако не смятате, че кожичките, смлените кокали и сухожилията са месо…

Професор Донка Байкова, която е известен диетолог и специалист в областта, завежда катедра „Превантивна медицина”, разкрива шокиращите истини за „месните“ продукти, които се предлагат по магазините.

шунка

Тъпчат шунката със субпродукти от трупове на животни

Най-голямата отрова са кренвиршите, защото никога не можем да знаем какво наистина съдържат. Но за тях всеки знае.

Видът на шунката само заблуждава, че в нея има месо. Тя е пълна с химикали, които тровят организма ни и водят до рак. Тъпчат я с пресовани субпродукти от трупове на различни животни, а за вид – добавят различни оцветители.

Професор Байкова увери, че и готово смляната кайма е съмнителна. Особено когато изглежда приятно розова. Тя разказа как нейна приятелка сготвила супа топчета и с изумление видяла как супата й порозовяла.

Тези E-та обаче са вредни за здравето, а когато се комбинират с други консерванти и овкусители, комбинацията става канцерогенна. Води до стомашно-чревни заболявания, алергии и разболява от рак.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *