Създадоха списък с диети, които убиват

Спазването на тези хранителни режими ще ви вкара директно в гроба

Диетите се превърнаха в неизменна част от живота ни. Практически няма човек, който поне веднъж да не се е подлагал на режим, за да се втали и да се отърве от онези излишни няколко килца. Някои диети обаче могат да бъдат изключително опасни за здравето ни. Специалисти създадоха списък с тези от тях, които могат да ни вкарат в гроба. Буквално.

Някои диети могат да бъдат смъртоносни

Някои диети могат да бъдат смъртоносни

1. Био диета – идеята на тази диета е да се избере такава храна, с чиято помощ да се промени хормоналния баланс на организма. По този начин мазнините също ще се стопят. Проблемът при нея е, че се залага прекалено много на изкуствени хранителни добавки и се приема прекалено малко истинска, питателна храна. Което може да се окаже пагубно за организма.

2. Въздушна диета – може би абсолютен шампион сред нелепите диети. Холивудската актриса Мишел Пфайфър е сред почитателите й. Идеята е, че няколко дена последователите й нямат нужда да консумират никаква храна и напитки, тъй като могат да оцелеят единствено на слънчева светлина и въздух. Естествено, килограмите се стопяват, но човек рискува сериозно да си докара обезводняване и недохранване. Които да се окажат фатални в един момент.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

3. Алкорексия – най-шантавата и скандална диета, измисляна някога. Странното е, че много манекенки твърдят, че я практикуват и са доволни от нея. А принципът е напълно откачен, макар да има много последователи. Идеята е през седмицата калориите да се сведат до минимум, а да бъдат наваксани събота и неделя с… алкохол! Повече от ясно е, че дори да отслабнете, най-много да увредите безвъзвратно черния си дроб.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *