Хитри трикове да надхитрим зимния студ

Няколко хитри трика ще ви държат топло през студените месеци

Най-големият проблем на хората през зимата безспорно е ужасният студ, който свива през този сезон. За да се предпазим от него, сме свикнали да купуваме всевъзможни шапки, ръкавици, якета, ботуши и какво ли още не. Медицински експерти обаче са установили, че има няколко хитри трика, които ще ни помогнат да държим студа далеч от тялото ни. Вижте кои са те:

Няколко трика държат студа далеч от нас

Няколко трика държат студа далеч от нас

1. Не превръщайте дома си в сауна! Поддържането на прекалено висока температура в дома ви контрастира рязко със студа навън. Рязкото излизане от горещото на студеното навън може да предизвика истински шок за организма ви, което може да доведе до опасния синдром на Рейно. Специалистите препоръчват температура не повече от 18-20 градуса за дома.

2. Безкофеиновото кафе и чаят от джинджифил запазват топлината в тялото ви. Те имат свойството да затоплят организма. Кофеинът отнема от телесната топлина, затова поне през зимните месеци заменете традиционното си кафе с безкофеиново.

3. Увеличете приема на протеини. Те повишават температурата на тялото много повече отколкото го правят мазнините или въглехидратите, тъй като се абсорбират по-трудно и организмът ни има нужда да работи много по-усилено, за да го направи. Така се използва повече енергия, която създава топлина.

4. Заменете вълнената шапка с такава от полар. Той, за разлика от вълната, има изолационна функция и ще изолира главата и ушите ви от студа.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *