Преборете пристъпите на зверски глад с няколко трика

Безпричинните пристъпи на глад са основният ни саботьор в борбата с килограмите

Много хора се опитват да се отърват от излишните тлъстинки, но доста често безуспешно. Основен саботьор в тази мисия са безпричинните пристъпи на глад, които ни карат да поглъщаме какво ли не. Следващите съвети ще ви помогнат да се отървете от неприятното чувство, че сте постоянно гладни.

Преборете се с пристъпите на глада

Преборете се с пристъпите на глада

1. Винаги закусвайте! Спрете се на питателна закуска с високо съдържание на въглехидрати и малко мазнини. Те ще задържат чувството за ситост по-дълго. В противен случай ще огладнеете още в средата на сутринта.

2. Направете си график с часовете, в които се чувствате най-гладни и се хранете според него. Така например, ако сте най-гладни около 13 часа, хапнете нещо леко в 12.30 и изпийте голяма чаша с вода.

3. Не пропускайте мазнините. Но се уверете, че приемате здравословни такива. Задължително заменете олиото със зехтин.

4. Избягвайте чудодейните диети, които ви обещават моментално сваляне на излишните килограми за отрицателно време. Резкия спад в приема на калории ще забави метаболизма ви, а това гарантирано ще ви докара зверско чувство на глад постоянно.

“Фигурин

5. Включете в менюто си нискокалорични храни, които същевременно са засищащи. Такива са карфиола, картофите, броколите.

6. Избягвайте храните, съдържащи прости въглехидрати като сладкишите и захарните изделия. Те създават само временно чувство за ситост, след което изпитвате два пъти по-голям глад.

7. Наблягайте на храни, съдържащи протеини. Протеинът поддържа организма сит за по-дълго време.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *