Простудата си отива с ето тези природни средства!

Простудата може да предразположи към много и най-различни заболявания, като това, което прави е да намали естествените защитни сили на човешкия организъм. След простуда могат да възникнат много заболявания: хрема, ангина, грип, бронхит, плеврит, пневмония, невралгия, ревматизъм и др.

Особено лесно човек може да бъде застигнат от простуда, когато има рязка промяна на температурите и когато не сме се облекли подходящо за сезона. Човек настива лесно и когато стои на течение или продължително време е с мокри крака или дрехи.

Добре е човек да знае, че има редица начини, по които човек може да се предпази от простуда, като така се пази и от различните съпътстващи я заболявания. Може да се простуди човек и ако пие студена вода запотен, както и при физическо натоварване, когато от топло се излиза рязко на студено и човек не е облечен добре.

prostuda-e1350899740703На простудата обаче често не се обръща внимание и с това могат да се предизвикат сериозни заболявания.

Основни правила за предпазване от простуда
1. Влажният въздух е по-опасен, отколкото сухият.
2. Променливите дни в годината, като есента и пролетта, са сезоните, когато човек може да се разболее от простуда.
3. Лятото не бива да се лежи потен на сянка на мократа трева.
4. Когато се движим или работим, дрехите трябва да са по-леки, а когато си почиваме – трябва да обличаме по-плътни дрехи.
5. Когато сме уморени, не трябва да пием студена вода. Пие се на малки глътки, като се задържа в устата, за да се стопли водата.
6. Да се избягват течението и влагата, особено при умора и изпотяване.
7. Когато спим тялото трябва да е добре завито.
8. По възможност при всяко изпотяване да се преобличат сухи дрехи, като тялото предварително се избърше до сухо с кърпа.

“Фигурин

Как да лекуваме простуда

Когато вече сме настинали е добре да се вземат мерки, за да може тялото добре да се закали и да се подсили. След това може да се направи парна баня на краката. Докато си парим краката е добре да изпием една-две чаши горещ чай от липа, като в него се сваряа и една кисела ябълка. Банята продължава, докато болният се изпоти хубво.

След изпотяването се поставя коремен компрес от 2-4 хасени парчета, натопени в хладка вода и оцет наполовина, и се държи, докато е приятен.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *