Лесни рецепти у дома при артрит

Артрит – чисто и просто е възпаление на ставите.  Има остър и хроничен артрит, като увреждането на ставите понякога е полиартрит, когато засяга  множество стави  и моно ревматоиден артрит.

Причините за артрит са: – инфекция на ставите (бруцелоза, туберкулоза, ревматизъм), метаболитни заболявания (подагра), възрастови промени в ставите, интензивно натоварване на ставите и хронична хипотермията, алергични реакции, наследствена склонност към появата на артрит,  наднормено тегло. Артрит най-често има на тези места: колене, бедра, длани и ходила.

Kак ще познаете, че имате артрит: има болка и подуване на засегнатата става, зачервяване на кожата на мястото с болката, сутрешна скованост или необичайна конфигурация на ставата.

Ето как няколко народни средства при артрит:

1 рецепта за лечение на артрит

Листата на черния оман  се сваряват и в течността се топи голямо парче памук, леко се изцежда и се слага на мястото с артрит. Прави се компрес и остава през цялата нощ. Пийте отвара от черен оман като чай три пъти на ден и вътрешно, за да подсилите ефекта.

2 рецепта за лечение на артрит

Костите от говеждо месо се варят за два часа. Правите компреси със сварената течност през нощта. Обикновено колагена от говеждите кости напълно възстановяват ставите.

3 рецепта за лечение на артрит

Използвайте бяла препечена глина при артрит. Размесете глината с топла вода и направете питки. Слагате ги на болните стави за около час. После измивате кожата и мажете с крем „Бебе“. А после увивате мястото с вълнен плат.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *