Премахване на мазоли – 5 страхотни начина

Мазоли – всеки знае какво е. Много са неприятни. Ето лесни начини за махане на мазоли:

Страхотни начини, за да се справите с досадните мазоли.

Лукът се обелва и нарязва и се слага в  оцет  – 200 мл., така че да покрие напълно нарязания лук. Затворете бутилката с плътна хартия, в продължение на 2 седмици стои при стайна температура. След това извадете лука, да се отцеди оцета. Слагате на коравите мазоли от сместа с дебелина на слоя от 2-3 мм и превръзвате за през нощта.. Сутринта леко изстържете мазола в топла вода. Процедурата се прилага няколко пъти.

Изпробвайте и това – преди лягане през нощта сложете кора с меката част от лимон. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти, след което извадете жилото на мазола.

Отървете се  от мазоли със  сапун и сода. Изсипете в 1 литър топла вода – 36-40 ° C една чаена лъжичка и толкова сода за хляб. Накиснете краката за  15 минути и след това разтривайте грапавата кожа на мазола с пемза или специална четка. Подсушете и напудрете.

 За да премахнете сух, стар мазол сложете прясно яйце в чаша с 80% оцет.След 8-10 дни, когато яйцето се разтвори напълно, сместа се нанася върху мазола и се завива с найлон и отгоре с марля. Прави се , докато мазолите паднат.

Прополисът в чист вид се използва за премахване на мазоли. Парченцето прополис се слага и залепя с лейкопласт. Така се прави 7 дена и мазолите падат.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *