14-годишната Снежанка страда от ДЦП от самото си раждане

14-годишната Снежанка страда от ДЦП от самото си раждане
5 (100%) 4 vote[s]

Снежанка е болна от ДЦП и се бори всеки ден за по-пълноценен живот

Снежанка е на 14 год. и е едно от многото дечица в България, което е с увреждане. Ражда се в 8 месец 1.290 кг. и лекарите не дават никаква надежда за живот. След усложнения с бременността на майката плодът се е задушавал и точно това е причината днес Снежанка да живее и да се бори с ужасяващата диагноза Детска Церебрална Парализа (ДЦП), както и придружаващи я заболявания Епилепсия, Вътрешна Хидроцефалия и др.

Вече на 14 години, Снежанка е едно изключително умно, живо, енергично и борбено момиченце. От малка е много весело и усмихнато дете. Човек, ако се вгледа в топлите и кафяви очи, ще види, освен усмивки, и много тъга. Тъга, за това, че е различна… Животът на красивата Снежанка преминава по-различно от живота на другите деца. Докато всички останали тичат и играят навън, Снежанка изпитва болка от упражненията, които и се правят, за да може тя да се развива двигателно. Често рехабилитацията, освен с болка, е придружена и със сълзи. За умственото и развитие се работи с логопед специалист.

Снежанка по време на един от престоите й в болница

Снежанка по време на един от престоите й в болница

Тежък е животът и ежедневието на Снежанка. За да подобри цялостното и състояние, майката на Снежанка е подела благотворителна кампания, в която се набират финансови средства, за да може да се работи всеки ден с детето и то да се подобрява. Има отворена дарителска сметка, както и DMS кампания, за всички добри и състрадателни хора, които желаят да помогнат на едно прекрасно, но различно дете.

Фигурин билки за отслабване

Майката отглежда Снежанка сама, а таткото не се интересува от детето и не помага с нищо, нито си плаща издръжката. Освен всекидневните рахабилитации и работата със специалисти логопед, психолог, за детето са нужни лекарства, памперси… Държавата помага, но колко? Всички знаем колко помага държавата!

От набраните средства досега Снежанка е провела 2 курса на лечение в Израел, два пъти усилена рехабилитация в полската клиника ‘’Мечта’’ и скоро и предстои да посети клиниката за трети път. Също така миналото лято детето е било на рехабилитация и в Украйна. В Полската клиника, освен рехабилитация, детето има и още куп процедури, като плуване, хипотерапия (конна езда), арт терапия, локомат (специален робот, на който детето ходи всеки ден по 45 мин.) и др. Майката е на мнение, че в чужбина среща по добро отношение и се работи по добре с децата отколкото у нас. Май месец Снежанка ще замине и за Украйна, Одеса, заедно със своята майка и там и предстои да изкара курс по делфинотерапия. Очакванията на майката са Делфините да повлияят добре на психическото развитие на детето.

Ето как можете да помогнете на Снежанка:

Snejanka

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *