Какво се случва, когато детето пипне варицела?

Какво се случва, когато детето пипне варицела?
5 (100%) 4 vote[s]

Който не е страдал от варицела в детска възраст и не може да не си спомня как  няколко седмици е стоял сам у дома и е изпитвал страхотен сърбеж по цялото тяло?

Варицела е често срещано  заболяване, което се предава к капчици по въздуха и се осъществява чрез поглъщане на вируса от семейството на варицела-зостер от детето.  От варицела могат да се разболеят и зрели хора и тогава се изкарва доста по тежко.

Варицела при деца.

Единственият източник на заразяване с варицела е, разбира се, един болен човек.

Основната агент на заболяването – варицела-зостер вирус се съдържа само в  мехурчета, но след като образува кора, вирусът не е страшен. Като цяло, може да псе разболеете от варицела в почти всяка възраст, но само веднъж в живота, тъй като след болестта в човешкото тяло има имунитет към вируса.

Варицела се проявява най-често при деца, посещаващи детска градина или други образователни институции.

Варицела е два вида:

  • Типична
  • Атипична

При типична варицела мехури се появяват върху кожата и  са пълни с прозрачна или белезникава течност. Такава варицела може да бъде  лека, умерена и тежка.

Атипична форма на заболяването може доста да се усложни и да доведе до доста големи усложнения.

Основните симптоми на варицела при деца са, разбира се, е сърбеж, обрив под формата на мехурчета на цялата повърхност на кожата. Също така това може да се прояви главоболие и болки в гърлото, висока температура.

Фигурин билки за отслабване

Често децата с варицела не се нуждаят от специално лечение в болници.  За да облекчите сърбежа се препоръчва да се използват слаби антихистамини. Но за да се предпази детето от инфекции, мехурите могат да бъдат мазани с разтвор на калиев перманганат. Също така, специално внимание трябва да се обърне на хигиената на детето.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *