Имам ужасен косопад – помощ!

Всяка жена иска да да изглежда перфектно и когато се появи косопад – изпада в ужас.

И какво да правим, когато косата пада много …Процесът на косопад следва определена закономерност. Ако косменият фоликул е притиснат от всички страни, то се възпрепятства възпроизводството и растежа на фазата на косъма  и косата започва да пада.Причините за  косопад са различни и са индивидуални. Но ето някои от тях: Кога се смята, че има косопад?

1.Генетична предразположеност – може да бъде както при мъже, така и при жени. При жените то е 70% от и само 30% – за мъже.

2.Хормонален дисбаланс. Косопад може да се появи по време на пубертет при момичетата, жени в менопауза или след аборт. Но мъжката половина също не е имунизиран от това.

3.Битови причини, свързани с различни обстоятелства и околната среда. зависи от чистотата на въздуха, работната среда, водата, храненето и козметични процедури.

Кога се смята, че има косопад?

Ако падналата коса на ден е не повече от  50-100  косъмчета, не се тревожете. Но ако сутрин в гребена ви се забоде цяло снопче коса – ясно е, че имате косопад. Всяко надвишаване на тази норма – вече говори за проблем.

Ако се сблъскате с косопад, то е препоръчително да се консултирате с лекар. Той ще направи необходимите изследвания и ще определи причините и лечението. Не винаги косопад означава, че косата пада просто така – от лош шампоан или балсам, много често този проблем е провокиран от заболяване и лечението на косопад е комплексно.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *