Народни изпитани рецепти при бурсит

Бурсит е заболяване, при което се появява възпаление в ставите, които се придружават от прекомерно образуване на ставната течност (ексудат).

Бурсит може да придружава  различни заболявания на ставите – артрит, артроза и други заболявания. Но за щастие има народни рецепти справяне с бурсит, които могат да бъдат използвани за подобряване на здравето на ставите.

Да победим бурсит.

Лечение на бурсит със зелеви листа

При бурсит помага компрес от зелеви листа. За да приготвите компреса вземете една или повече  зелеви листа.

С нож, изрежете жилестите неща от листата, а след това леко намачкайте листата, за да пусне сок, за да получите по-добър терапевтичен ефект. След това ги сложете на болното място с бурсит и ги завийте с бинт. Отгоре сложете вълнен шал или вълнени ръкавици или чорапи.

Този компрес трябва да се носи постоянно при бурсит, на всеки четири часа сменяте зелевите листа с новите, в продължение на 7 дни. Обикновено по това време на болестта си отива.

Корен от репей за лечение на бурсит 

Коренът на репей има мощни лечебни свойства при лечение на бурсит: от отвара с корен на репей се прави компрес, който помага за намаляване на възпалението при бурсит.

Прилагането на тази рецепта е особено важно в случаите, когато остър бурсит може да мине в хронични. За да се избегне това, вземете 2 супени лъжици настърган корен от репей и го сложете в един литър вода. Вари в продължение на пет минути. След това, престоява в продължение на 15 минути и  се прецежда. Намокря се памучен плат и се слага на мястото като се завива с вълнен шал, така се стои 2 часа.

Тази процедура се повтаря всеки ден в продължение на три седмици при бурсит.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *