Това са 4 супер природни лекарства според проф. Мермерски

Живеем във време, когато разчитаме на лекарства от аптеката.

А истината е, че тези хапчета не лекуват, а ни разболяват. Ето така проф. Мермерски вижда нещата и акцентува на биологичната храна, която наистина лекува тялото на човека.

Ето истинските лекарства, според проф. Мермерски.

Орех, мед, кисело мляко и лимон са истинските био лекарства според проф. Мермерски, който има толкова интересни рецепти с храни и плодове като лекарства.

Наистина трябва да се замислим всеки един от тези продукти за какво помага като лекарство.

Орехът е известен, че помага мозъчната дейност и укрепва паметта на човека.  Хапвайки орехи, човек направо поумнява. Дозата според проф. Мермерски е 30-40 г орехи на ден.

Медът, както и  прополисът съдържат цялата Менделеева таблица с полезните си микроелементи. Всеки знае за целебните свойства на прополис, който убива всякакви вируси, подпомага и стомашната дейност, отделно цери рани и язви, защото има антивъзпалително действие.

Лимонът е пълен с витамин С и забавя остаряването на клетките на човека. Унищожава свободните радикали, тонизира и забавя стареенето. Чаша вода с половин изцеден лимон в нея прави чудеса при настинка или грип. а ако не сте болни тонизира организма на човека и бори пролетната умора.

Киселото мляко е нещо уникално, смята професорът. Самото кисело мляко е изключително полезно за стомаха, а на кожата на лицето изглежда бръчките.Това се дължи на 2 микроорганизма в него: Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Те са свързани взаимно при ферментирането на млякото и този съюз между двете бактерии е ползотворен за тяхното оцеляване и ефикасност. Да не забравяме, че  киселото мляко намалява холестерол, помага при диабет и хепатит.

Всеки човек трябва да ги ползва, за да не пие токсични и вредни лекарства.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *