При остър апендицит без самолечение – опасно е

Причина за апендицит е възпаление на апендикса, най-често резултат от  инфекция и води до остра, режеща болка

Особено ако е през нощта, направо може да се побъркате.

Болката при апендицит е много силна и режеща.

Следва да се отбележи, че микроорганизмите, които провокират апендицит,  са доста безопасни при нормални условия. Въпреки това, под влияние на обстоятелства, като например оток на лигавицата на червата, запек, лошо кръвообращение,  се появява апендицит.

При  възрастни хора може да бъде провокиран от различни заболявания на червата, коремна травма, и, както и възпаление на стомашно-чревния тракт. Има широко разпространено мнение, че причината за апендицит може да бъде злоупотреба с протеин.

Симптоми на апендицит изискват веднага да викнете „Бърза помощ“!

Симптомите варират в зависимост от формата на заболяването. Най-често режещата болка е  при  остър апендицит, когато има гной.

При остър апендицит, има силна болка в центъра на долната дясна част на корема, въпреки че първо болката може да се почувства през целия корем. Болката при  апендицит се увеличава в продължение на няколко часа, понякога се придружава от диария и повръщане. По време на докосване на мястото на болката в стомаха става още по-лошо. Също така, някои пациенти са с повишена телесна температура (38 градуса).

Демир бозан билки за бъбреци

При деца апендицит обикновено не е със силни болки. Въпреки товаима много висока телесна температура. Проявяват се и тези симптомите при апендицит са: повръщане, отказ да се приема храна, ограничена подвижност.

При остър апендицит не следва да се прилага електрическа възглавничка на корема си и да вземат лекарства против болка. При остър апендицит общият клиничен кръвен тест открива увеличение на броя на левкоцитите.

Ако левкоцитозата е висока (над 20.0 * 109 / L), говорим за процес на перфорация, развитие на абсцес или дифузен перитонит.

Тогава става много тревожно и не прибягвайте към самолечение. Викайте лекар.

 

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *