6 пъти плодове на ден намаляват с 50 % смъртността

Ползите от консумация на плодове отдавна са известни на всички: имат витамини и важни микроелементи.

И не само това –  плодове помагат за укрепване на имунната система на човека. Учени във Великобритания не отдавна установиха още една причина защо всеки ден трябва да консумират плодове: оказва се, ако ги ядете в големи количества (6 пъти на ден), има шанс да се намали процента на смъртност почти два пъти!

Хората, които ядат 6 пъти на ден плодове са с удължен в сравнение с другите живот

Трябва да се отбележи, че до този интересен извод британските изследователи са стигнали след 12 години наблюдения. Подробности за изследването са публикувани в последния брой на списание „Епидемиология и обществено здраве.“

За 12 години експерти са проследили хранителните навици на над 60 000 граждани на Обединеното кралство.

Хората, които ядат 6 пъти на ден плодове са с  удължен в сравнение с другите живот. Те са удължили живота си с цели 50 процента! Същите хора не страдат от сърдечно-съдови заболявания и са по-малко податливи на рак.

Все пак в изследването се отбелязва, че това е се постига с „естествени“ плодове, които не са третирани с химикали. В този случай е хубаво да измивате плодовете, ако не може да си доставяте екологично чисти плодове. Или да ги накисвате във вода, в която има разтворена една лъжичка зеолит, който буквално изсмуква отровите и тежките метали от плодовете.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *