Признаци, които показват, че имате проблем с черния дроб

Черният дроб е жизненоважен орган, който е от съществено значение за човешкото здраве.

Той помага да се смели храната, да се изчистят токсични вещества и да се абсорбират жизненоважни хранителни вещества.Някои хора се раждат с проблеми с черния дроб, докато други го увреждат. Ранните признаци на чернодробни проблеми не трябва да се пренебрегват и трябва незабавно да се потърси медицинска помощ, за да се осигури правилното лечение.

Черният дроб има проблеми, ако усетите някой от тези признаци.

Ето как да познаем, че черният дроб има проблеми:

1.Един от най-ранните признаци за възможните проблеми с черния дроб са внезапни промени на кожата. Това може да е обезцветяване на кожата, която придобива  жълтеникав оттенък. Това също засяга ноктите или върховете на пръстите, които също пожълтяват. Причината за това е черният дроб, който не освобождава от токсините правилно от тялото и билирубинът започва да се натрупва под кожата.

2.Ранните признаци на заболял черен дроб са дразнене и сърбеж на кожата. Кожата е чувствителна на допир или се възпалява лесно след сърбеж.Поддържане на кожата с хидратация ще помогне за облекчаване на дискомфорта.

3. Някои хора, чийто черен дроб не функционира правилно, установяват промени, когато отиват до тоалетната. Променя се цветът на урината. Тя става по тъмна. Някои пациенти с ранни проблеми с черния дроб съобщават за промени в техните изпражнения, които могат да бъдат бледи, кървави или катранено оцветени.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

4.Промените в областта на корема могат да предоставят ранна индикация за неправилно функциониране на черния дроб. Появяват се спазми или болка в долната част на корема.

5.Не на последно място – появява се чувството на изключителна слабост, умора или хронична умора, това също може да бъде ранен признак на проблем на черния дроб.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Признаци, които показват, че имате проблем с черния дроб

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *