Ето как се прави лечение с ягоди

Ето как се прави лечение с ягоди

Научете повече за ароматните ягоди от нашата статия тук!

В края на май и  началото на юни е сезонът на ягодите, които са вкусен предвестник на лятото.

Похапвайки ягоди, вие  не само да се насладите на техния сладък, опияняващ аромат, съблазнителен вид и вълнуващ вкус, но също така ще осигурите здраве за цялото тяло и благоприятните ефекти върху организма.

Научете повече за ароматните ягоди от нашата статия тук!

100 г ягоди съдържат 0,6 г белтъчини, 6.2 грама въглехидрати, 2,2 грама фибри, 160 мг калий, 23 мг фосфор, 22 мг калций, 12 мг магнезий, 2 мг натрий, 0.7 мг желязо, 0 , 1 мг цинк, манган, 30 мг витамин А, 0.02 мг витамин В1, витамин В2 0.03 мг, 0.4 мг витамин В3 (РР), 0.06 мг витамин В6, 60 мг витамин С, 0, 2 мг витамин Е и 20 мг фолиева киселина.

невероятно звучи…как да не се нахвърлиш на ягодите?

Защо трябва да ядете ягоди?
Ягодите имат повече витамин C от лимона или грейпфрута. Ягодите са богати на органични соли, подобряват на обмяната на веществата и имат много пектин за прочистване на дебелото черво от хранителни отпадъци.

Калцият и фосфора в ягодите укрепване на костите и зъбите. Подобряват функцията на мускулите и в комбинация с магнезий тонизират целия организъм.

Нещо повече,  тези плодове правят детоксикация на тялото. Това е така, защото съдържат бромелаин, ензим, който разгражда протеини.

Поради високото съдържание на желязо ягодите са много полезни при анемии.  Те са и голям съюзник в борбата срещу ревматични и артритни болежки. Препоръчват се за лечение на заболявания на черния дроб, бъбреците, пикочните и жлъчни камъни и подагра.

Народната медицина отдавна се използва като настойка от листата от ягоди за лечение на анемия, холелитиаза, скорбут и анемия.

Външно, смачкани плодове и сок от ягоди, се използват в случаи на екзема. Чай от листата и цветовете на ягоди се препоръчват за настинки.

Консумирането на ягоди може да се препоръча на всички, независимо от тяхната възраст и здравословно състояние.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *