Ето как витамин В4 пази имунитета и ни прави млади

Ето как витамин В4 ни подмладява и пази от болести

Знаете ли, че витамин B4 е известен също като аденин. Той  е водоразтворим витамин и член от групата на витамин В комплекс. Функциите и свойствата на витамин В4, не са прекалено добре проучени и анализирани, но той е известен най-вече със своята функция  да се ускори процесите на производство на енергия в нашето тяло. Ето защо е важно да се осигури на тялото ни този важен витамин, което може да се направи чрез добавяне на достатъчно количество хранителни източници от него в ежедневното ни хранене.

Какво трябва да знаете за витамин В4?

Аденинът също се счита за дериват на пурин, който е необходим елемент за  протеиновия синтез и свързани химични процеси. Освен това, витамин B4 е ключов компонент в ДНК и РНК, нуклеинови киселини, които носят много ценна и уникална генетична информация за всеки един от нас.

Витамин B4 отговаря за образуването на клетките и нормалното развитие на телесните тъкани. Той помага за   укрепването на имунната система. Витамин B4 може да помогне за балансиране на нивата на кръвната захар, предотвратяване на дегенерация на клетки и мутации, забавя дейността на свободните радикали като предотвратява стареенето.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Хранителните източници на витамин B4 включват предимно пълнозърнести храни. Въпреки това е възможно да се достави в тялото ни чрез консумирането на такива продукти като прополис, пчелен прашец, суров непреработен мед и т.н.

Също така, добри стойности на  витамин B4 има в повечето пресни плодове и зеленчуци. Да не пропуснем да споменем и водорасли, хмел, репей, карамфил, мащерка, градински чай, джинджифил, мента, шипка, чушки, глог, кимион, пирей, които също имат добра концентрация на витамин В4.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *