10 антиракови храни, които ще ви спасят от болестта до живот

Можем да избегнем смъртта с 10 страхотни антиракови храни!

Изследванията показват, че главната и най-0сновна причина за появата на рак в човешкия организъм се състои в неправилното хранене. Затова е от съществено и огромно значение то да бъде регулирано. Дори да нямате рак, е хубаво да консумирате 10 антиракови храни, защото така се предпазвате от болестта.

Ето кои са те:

1. Броколи – Съдържа много сулфорафан, който увеличава в пъти защитните ензими. Затова помага срещу рак на черен дроб и на простатата, на бял дроб, на кожата, на гърдата, пикочния мехур и стомаха.

2. Авокадо – Съдържа много витамини, бета каротин, фибри, минерали. Много полезен антиоксидант е и атакува жестоко свободните радикали. Също така блокира чревната абсобрция на някои мазнини.

3. Люти чушки – Съдържат капсаицин, който неутрализира причинителите на рак и спасява от рак на стомаха.

4. Ядки – Свалят с 11% риска от рак или смърт. Орехите пък предпазват от рак на простатата и на гърдата.

Рак на гърдата е сред най-разпространените ракове, но може да се избегне с 10 антиракови храни

Рак на гърдата е сред най-разпространените ракове, но може да се избегне с 10 антиракови храни

5. Цитруси – Богати са на монотерпени, които отстраняват канцерогенни вещества от организма. В грейпфрута например има много витамин С, който спасява човек от коварния рак на стомаха и на хранопровода, както и от също рак на дебелото черво и пикочния мехур.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

6. Чесън – Съдържа алицин, който отстранява токсини от бактерии и вируси, а и такива, които причиняват рак на дебелото черво.

7. Домати – Предпазват от рак на простатата чрез ликопин. Той спасява и от рак на стомаха, белия дроб, гърдата.

8. Соя – Съдържа фитоестрогени и белтъчини, които свалят значително риска от рак на гърдата, на белия дроб, на дебелото черво, на гърдата.

9. Моркови – Дават не само бета-каротин, но и витамини и вещества, които пазят от рак на гърлото, стомаха и хранопровода.

10. Куркума – От нея се прави къри. Тя е най-силната измежду всички антиракови храни. Трябва обаче да се приема само в комбинация с черен пипер.

Ако консумираме редовно тези 10 антиракови храни и те бъдат основните в нашия режим на хранене, болестта рак никога няма да ни споходи. Нека го направим!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *