В България: Ново лекарство срещу рак на гърдата направи чудо!

Лекарство срещу рак на гърдата от нов тип действа великолепно върху туморните клетки, но без да уврежда здрави тъкани! Водещи центрове в България го изпитват клинично и вече мнозина са пациентите, които са лекувани успешно с него!

Страхотно лекарство против рак на гърдата се разпространява в България. Медикаментът носи международното име трастузумаб емтаназин и съчетава действието на моноклоналното антитяло трастузумаб, което се използва в онкологията, и токсичното вещество Т-ДМ. Второто убива раковите клетки, а първото вещество ги разпознава и прониква във вътрешността им.

Ново лекарство в България се бори много успешно с рак на гърдата

Ново лекарство в България се бори много успешно с рак на гърдата

Именно това е уникалното в новото лекарство. Токсичната съставка се активира само когато е достигната туморната клетка и не се увреждат съседни здрави тъкани, разясни доктор Дудов, който е един от началниците в известната болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. С тази терапия борбата с рак на гърдата се води „отвътре“, което е новото и много полезно в случая.

В България новите болни от рак на гърдата са около 3500 на година. С трастузумаб емтаназин обаче тази бройка сериозно намалява, а ако медикаментът започне да се приема от здрави жени, то рискът те да се разболеят от този вид рак е сведен до минимум. Все пак лекарите предупреждават, че трябва да се правят изследвания всяка година, защото най-успешно лечимият рак е този, който е уловен в начален стадий.

Засега цената на трастузумаб емтаназин е доста висока, но от догодина се очаква да може да се получва по Здравна каса.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *