Чудо за 6 дни: Детокс диета ни прави здрави и слаби

За да освободим организма от токсини, трябва да се подложим на специална детокс диета, която прави чудеса само за 6 дни!

Страхотна детокс диета намалява консумацията на вредни храни и помага на тялото да свали килограми. Ядат се най-много сурови храни, но е позволено и вареното. Приемат се най-различни плодове и зеленчуци, както и пресни сокове и вода. Изглежда трудна за спазване диета, но всъщност е много лесна, тъй като има много кратък срок на спазване. Прилага се максимум 6 дни и резултатите веднага са налице.

По време на тази детокс диета кафето се заменя с билков чай. Цигарите и алкохолът са изрично забранени. Важен елемент е избягването на лесноусвоимите въглехидрати. Така че трябва да се спрат всички заместители на захарта и дори на меда. Солта също се ограничава, за да има възможност организмът да не задържа вода.

Най-голям проблем при въпросната детокс диета е, че се огладнява бързо. Но понеже се ядат само плодове и зеленчуци, трябва да е през 2 часа. Така не се ядат големи порции и не се създава тежест на стомаха. Добре е за закуска да се приемат богати на естествено нишесте плодове. Те дават енергия и засищат за по-дълго.  Един банан сутрин заедно с билков чай е идеалният старт на деня.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Станете като тази красавица с помощта на детокс диета!

Станете като тази красавица с помощта на детокс диета!

За вечеря си правете богати салати с малко зехтин и добавено парченце натурално сирене. За обедите храните трябва да са по-засищащи. Зелен фасул и картофи са идеални за тази цел. При специалната детокс диета са позволени и няколко лъжички кисело мляко.

Междинните хранения са предимно с плодове, може и като сок. За целия ден се делят 1500-1700 ккал (за основните хранения се падат по 400). Изпитата вода не бива никога да пада под 2л.

Ефектът от тази детокс диета е двоен. Освен че освобождава организма от натрупалите се токсини, тя редуцира и теглото. Позволява на целият организъм да си отпочине от постоянното насищане и да прочисти вътрешните си органи. Тя стимулира и отстраняването на целулита, както и на чревните проблеми.

За да не пострада цялотното ви здраве, от детокс диетата се излиза постепенно. След шестия ден следват около 3-4 дни, в които се похапват по малко млечни и месни продукти. Страхотното при този вид диета е, че се постига не само бързо намаляване на теглото, но и заздравяване на целия организъм.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *