Акне – вижте как се появява от топла вода и кърпа

Доказаха: Акне – появява се от топла вода и кърпа

Акне е предмет на изследване от дерматолозите непрестанно. Оказва се, че хората съвсем не са ясно как се развива акне. Така разпространеният мит за топлата вода, която отпушва порите и спасява от акне – гръмна.

Фактите говорят друго.

Доказаха: Топлата вода и кърпата водят до акне

Топлата вода си е направо вредна за лицето  – независимо дали е с акне или без акне. Оказва се, че изобщо не трябва да си миете лицето с топла вода.Тя нанася направо вреди на лицето, доказват дерматолозите.

Ако искате красива и чиста кожа, то използвайте парна баня за лице, но водата трябва да е хладка. Това е единствено правилното решение за кожа с акне.

Но това не е всичко! Ако ползвате хавлиена кърпа да си избършете лицето след миене – забравете за нея или я перете всеки ден. Оказва се, че тя е развъдник на микроби, висейки в банята, където е влажно  и мокро. Състоянието на кожата може да бъде силно увредено от текстурата на кърпата и да се инфектира от нея, заради микробите.

Нашите съвети за кожа с акне са:

1. Забравете за хавлиена кърпа за подсушаване на лицето си, ако имате акне. Оставете го да изсъхне от само себе си.

2. Ползвайте само шунгитова вода, за да се справите с акне. Ефектът е невероятен.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Акне – вижте как се появява от топла вода и кърпа

  1. Ох, не знаех, че и миенето на лицето с вода предизвиква акнето. Отдавна излязох от пубертета и все още не мога да се преборя с него. Ще ми препоръчате ли ефективно средство за борба с акнето? Благодаря предварително.

  2. Ползвам шунгитова вода от началото на годината и кожата на лицето ми е чиста, гладка и мека. Разбира се, освен за лицето, ползвам шунгитовата вода и за пиене, готвене и обливам косата си след баня. Щастлива съм, че работя в това уважавано научно-производствено предприятие и имам достъп до този чудесен минерал.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *