Моята диета при рефлукс: Тази диета убива ГЕРБ за 1 месец

ГЕРБ може да бъде победен само за месец. Вижте моята диета при рефлукс!

Гастроезофагеална рефлуксна болест, която наричаме накратко ГЕРБ, може да причини сериозни смущения на вашето здраве. Това е болест, при която организмът изпитва огромни парещи киселини в гърлото. При нея е най-неприятно това, че една част от стомашния сок по спонтанен (рефлекторен) начин се връща към устата. И тъй като сокът се състои най-вече от солна киселина, която е изключително необходима за смилане на храната, тя действа болезнено парещо на лигавицата на хранопровода.

ГЕРБ може да се облекчава чрез специална диета, в която не се гладува, а се консумират само определени храни, който са много полезни за всеки организъм.

Храни за диета против ГЕРБ:

1. Порция от 200 гр. макарони, спагети или кус-кус, но не пълнозърнести, тъй като те дразнят стомаха. Трябва да бъдат изключително добре сварени и да не им се добавя сирене или кашкавал.

2. Геврек от тези, които се продават по спирки и подлези.

3. От зеленчуците най-добре действат червени чушки, но само сурови, не и сготвени в яхния, боб, леща или грах. Краставици, марули, зеле и тиквички не влизат в диетата. Картофите се сваряват или сотират.

4. Риба, тъй като съдържа много омега 3 мастни киселини. Но не и месо, особено пилешко, понеже е богато на хормони. Ако все пак се яде месо, да е съвсем малко и да е печено на скара, но в никакъв случай пържено.

5. Шоколад за десерт, но само ако е натурален.

“Фигурин
Преборете се с ГЕРБ чрез диета!

Преборете се с ГЕРБ чрез диета!

Тази диета може да се спазва колкото време прецени човек. Обикновено още след първия месец изчезват проблемите с ГЕРБ, но за траен ефект е необходимо поне година да се прилага диетата.

Ако ви трябва и по-добър и подробен, професионално написан материал за диетата при рефлукс, вижте този на Лекар.БГ. Ще ви свърши работа:

Рефлукс: Значение на ГЕРБ. Симптоми и лечение с билки и лекарства

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Моята диета при рефлукс: Тази диета убива ГЕРБ за 1 месец

  1. Само тва ли да ям месец??? Ще умра от глад… Кво друго може да се яде???

  2. Е де, месо и храна богата на протеини изобщо не трябва да се яде защото провокира отделянето на солна киселина и пепсин от стомаха! А те смилат хранопровода като навлязат в него! Шоколадът също е забранен, особено черния, защото отпуска кардията на стомаха и стомашното съдържимо влиза в хранопровода, а освен това стимулира отделянето на стомашен сок! По същата причина са забранени кафе, цигари и алкохол. Сладкото пък, както и висококалоричната храна предизвиква отделянето на газове в стомаха и червата. Добре е да се ядат сурови овесени ядки защото поглъщат стомашното съдържимо и го задържат в себе си, не позволявайки то да се върне в хранопровода.

  3. Вие сте малоумни скапаняци! Тази диета е много малка част от това, което човек може да яде; а се сещате, че няма как да изкараме една година на тази ограничена диета.
    Ако не ви се пише нормална статия, недейте; но не се и излагайте с половинчати кликбейт статии.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *