Неочаквано за ползата от омега-3 мастни киселини

Проучване на ефекта на омега-3 мастни киселини за риск от сърдечни заболявания при пациенти със стентове са извършени в болница John Paul II в Краков.

Проучванията на омега-3 мастни киселини са проведени под ръководството на д-р Gajos и обхващат  54 пациенти (41 мъже и 13 жени). Средната възраст на пациентите е 62,8 години. Тези пациенти са с коронарна болест на сърцето  и са със стентове  за  проходимостна артериите на сърцето. По време на проучването са разделени в две групи. Всички приемали ежедневно аспирин и други антикоагуланти, и допълнително на първата група е давано по  1 000 мг от омега-3 мастни киселини, докато другите са приемали плацебо.

Безценните омега-3 мастни киселини!

Изследванията показват, че спрямо пациентите, получаващи плацебо, при пациентите,  получаващи омега-3 мастни киселини, били по-ниски нивата на тромбин,  фактор при кръвосъсирването. А това е от голямо значение, защото се намалява вероятността от образуване на съсирек, който може да е фатален за здравето.

Друга полза от използването на омега-3 мастни киселини е по-малко количество оксидативен стрес.

Изследването доказва определено невероятната полза от приемането омега-3 мастни киселини от хора с проблеми със сърцето. По този начин да помогне за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и предстоящ инфаркт.

Все здрав човек може профилактично да приема омега-3 мастни киселини, за да поддържа своето сърдечно здраве.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *